דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
מרקחת תפוז, אפרסמון ואגסלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
4-5 תפוזים קטנים או 3 תפוזים גדולים
2 אפרסמונים
2 אגסים גדולים
קליפה מגורדת מ-2 לימונים
פרוסת ג'ינג'ר קטנה
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
שמים את התפוזים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. שופכים את המים ונותנים לתפוזים להתקרר מעט. חותכים אותם לפרוסות קטנות תוך הוצאת הגרעינים.

פורסים את האפרסמונים לפרוסות קטנות.
מקלפים את האגסים וחותכים לפרוסות תוך הוצאת הליבה עם הגרעינים.

מחזירים את הפירות לסיר. שמים את הגרעינים ופרוסת הגי'נג'ר בשקית קוקי וסוגרים בחוט. (הגרעינים עוזרים לקרישת המרקחת).
מוסיפים את השקית לסיר, את גרידת הלימון , המים והסוכר
ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף וממשיכים לבשל כשעה על אש קטנה או עד שהמרקחת מסמיכה.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1