דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
קליפות מסוכרות של פומלות ותפוזיםלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
קליפות מ-2 פומלות ו-4-5 תפוזים
1 ק"ג סוכר
מים לכיסוי
מיץ מחצי לימון
מיץ מ-1 תפוז
אופן ההכנה:
להשרות את הקליפות בסיר עם מים קרים ל-24 שעות תוך החלפת המים מדי פעם (3-4 פעמים).
למחרת שמים בסיר עם מים חדשים ומביאים לרתיחה ושופכים את המים.

מצננים מעט וחותכים את קליפות התפוזים לפיסות דקיקות, את הפומלות מגלגלים כל קליפה לצורת שבלול ומשחילים על חוט בעזרת מחט.

מחזירים את כל הקליפות לסיר ומצרפים אליהן את יתר המרכיבים ומבשלים כשעתיים על אש קטנה.

מצננים מעט ומאחסנים בצנצנות זכוכית וסוגרים הייטב.
ניתן לאחסן בנפרד את קליפות התפוזים ואת הפומלות וכמובן אפשר לאחסן אותן יחד.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1