דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
מרקחת משמש ואפרסקלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1 ק"ג משמש ו-500 גרם אפרסק
750 גרם סוכר
מיץ וקליפה מגורדת של לימון
פרוסה דקה של ג'ינגר טרי
אופן ההכנה:
שוטפים את הפירות ומיבשים. חוצים אותם לשניים ומגלענים.
שומרים 2-3 גלעינים בשקית "קוקי" סגורה.

אפשרות א' - לשים את כל המרכיבים (פרט לשקית הגלעינים) בסיר גדול ולהשהות לכל הלילה, ורק למחרת להוסיף את השקית ולהתחיל בבישול. להמשיך כמו באפשרות ב'.

אפשרות ב' מקוצרת - לשים את כל המרכיבים כולל שקית הגלעינים בסיר גדול, לחמם על אש בינונית, לבחוש בעדינות בכף עץ עד להמסת הסוכר ואז להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עוד כ-30 דקות או עד להסמכת המרקחת.

לצנן, להסיר את הקצף ואת שקית הגלעינים ולהעביר לצנצנות יבשות ונקיות. לשמור במקום קריר או במקרר.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1