דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
מרמלדה מחבושים גם ללא סוכרלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1 ק"ג חבושים קלופים ומגוררים
2-2.5 כוסות סוכר או כמו סוכר
1/4 כפית קינמון
2 גרעיני הל כתושים
1/4 כוס מים פושרים
מיץ וקליפה מגוררת מלימון או תפוז
2 כפיות ג'ינגר טרי מגורר
קורט מלח

לציפוי:
אבקת סוכר, או
קוקוס טחון
אופן ההכנה:
מניחים את החבושים ויתר המרכיבים בסיר ומבשלים על אש קטנה-בינונית כ-30 -35 דקות, תוך ערבוב בכף עץ מדי פעם.
מתקבלת מעין עיסה כתומה אדמדמה.

בתבנית פיירקס מלבנית מפזרים שכבה דקה של קוקוס טחון.מעליו משטחים את המרמלדה ומיישרים בעזרת גב הכף. מפזרים גם מלמעלה עוד קוקוס ומכסים בניילון נצמד. מצננים עד למחרת.

מוציאים את התבנית וחותכים ריבועים קטנים או מעויינים, אך ניתן גם להשתמש בחותכן עוגיות בדוגמאות שונות.

מגישים כממתק. טעים ומרענן כשמתחשק משהו מתוק...
טיפים מיוחדים:
המרמלדה נקראת בספרדית ממבריו MEMBRILLO אבל קיימת בשמות אחרים.
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות