דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
קליפות תפוזים מסוכרותלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
5-6 תפוזים
1 ק"ג סוכר
2-2.5 כוסות מים
מיץ מ-1 לימון + קליפה מגורדת
1 כפית וודקה לימון(לא הכרחי)
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את התפוזים ומיבשים. מקלפים אותם ופורסים את הקליפות לרצועות. מגלגלים כל רצועה לגליל קטן ומשחילים עם מחט על חוט ויוצרים כך שרשרת.

מרתיחים את הקליפות בסיר עם מים ומסננים. חוזרים על פעולה זו 3-4 פעמים על מנת להוציא את המרירות מהקליפות.

מרתיחים בנפרד סוכר ו-2.5 כוסות מים ומבשלים כ-15 דקות. מכניסים את הקליפות ומוסיפים את המיץ לימון + קליפה מגורדת ואת כפית הוודקה לימון. בוחשים מדי פעם. ממשיכים לבשל כ-25-30 דקות.

מצננים ומכניסים לצנצנות מעוקרות ושומרים במקום קריר או במקרר.
טיפים מיוחדים:
בדרך זו אפשר לעשות ריבה מקליפות של פומלות, אשכוליות, מנדרינות וכו'.
רמת הקושי:
1