דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
פשטידת תפוחי אדמה מבוקובינה (טוץ')
החומרים הדרושים:
5 תפוחי אדמה מגוררים
1 בצל קצוץ
4 ביצים טרופות
1 כפית אבקת מרק עוף
פלפל שחור גרוס לפי טעם
חופן פטרוזיליה/שמיר קצוצים
2-3 כפות שמן קנולה
1-2 כפות קמח מצה(לא הכרחי)
אופן ההכנה:
סוחטים את המים מתפוחי האדמה המגוררים ומערבבים אותם עם הביצים, בצל ותבלינים. אפשר להוסיף 1-2 כפות קמח מצה,או פירורי לחם.

מחממים במחבת את השמן, ויוצקים אליה את תערובת הפשטידה. מטגנים על אש גדולה כ-5 דקות. מנמיכים את האש וממשיכים לטגן עוד כ-35 דקות, או עד שהתחתית מתיצבת ומשחימה.

בשלב זה ניתן לסיים את הבישול על ידי הכנסת הפשטידה לתנור חם 175-200 מעלות למספר דקות או עד שפני הפשטידה מזהיבים ומוצקים.

או -

אפשר כמובן להפוך את הפשטידה על צלחת ועוד צלחת ולהחליק אותה חזרה למחבת להשלמת הטיגון של צידה השני.
טיפים מיוחדים:
במקום קמח מצה ניתן להשתמש בפירורי לחם או קמח רגיל.
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
פסח