דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
מאפה חצילים
החומרים הדרושים:
לבצק:
_____

3.5 כוסות קמח תופח
1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט
200 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
קורט מלח

למלית:
______

2 חצילים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
2 בצלים קצוצים
1/3 כוס שמן זית לטיגון
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כפית רוטב סוייה
1 כפית אבקת מרק פטריות
1 כף פירורי לחם
פטרוזיליה/שמיר/אורגנו קצוצים
1 כפית זעתר יבש
1 ביצה

לציפוי:
_______

1 ביצה טרופה
סומסום
אופן ההכנה:
הבצק:
_____

מערבבים את מרכיבי הבצק, מכסים ומצננים במקרר ללילה.

המלית:
______

מזהיבים את הבצלים בשמן זית, מוסיפים את קוביות החצילים וממשיכים לטגן על אש קטנה עד לריכוך החצילים. מדי פעם בוחשים. מוסיפים את כל התבלינים, מצננים ,ומוסיפים את הביצה ועשבי התיבול.

הרכבת הפשטידה:
______________

מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל עלה לחוד. מניחים עלה בתבנית משומנת עגולה 26, מסדרים עליו את מלית החצילים ושמים מעל את עלה הבצק השני. מחוררים את פני הבצק עם מזלג ליציאת אדים, מורחים בביצה טרופה ומפזרים סומסום לקישוט.

אופים בתנור חם 180-200 כ-30 דקות או עד להזהבה.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
2
מתכון זה מתאים לחגים:
שבועות