דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
גולש - גירסה ים תיכוניתלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1-1.5 ק"ג בשר בקר פלדה או אווזית חתוך לקוביות
2 בצלים פרוסים
3 גזרים קלופים ופרוסים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 עגבניה מגוררת
3-4 שיני שום פרוסות וקצוצות
2-3 גבעולי סלרי
1 עלה דפנה
מלח, פלפל גרוס שחור, זעתר יבש
קורט כורכום
1 כף פפריקה מתוקה או קורט חריפה
קורט מוסקט טחון
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית שטוחה בהראט (תערובת תבלינים מוכנה)
1 כפית תבלין לאורז מקסיקני של "טעם וריח"
1 כפית תבלין צ'ילי
קורט חוויאג' למרק
2 גרעיני הל כתושים
3-4 גרעיני פלפל אנגלי כתושים
1/2 כפית גרגרי כוסברה כתושים
1-2 פרוסות לימון כבוש
שמן זית או קנולה לטיגון
מים רותחים לכיסוי התבשיל
2 כפות אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
בסיר עם תחתית עבה מחממים שמן זית, מוסיפים בצל פרוס,שום,פלפל קצוץ, מלח, פלפל, כורכום ,קינמון ובהראט ומזהיבים מעט.
מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד שצבען משתנה.
מוסיפים את יתרת התבלינים, לימון כבוש, עגבניה מגוררת ועלה
דפנה ואת הסלרי ומבשלים 2-3 דקות.

מוסיפים מים חמים לכיסוי, 2 כפות אבקת מרק עוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים
כשעתיים עד 3 שעות. מדי פעם בודקים אם יש מספיק נוזלים בסיר. אם לא - מוסיפים מעט מים חמים.

מגישים עם אורז לבן, או פירה תפוחי אדמה, או פולנטה(ממליגה).
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1