דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
בשר חמוץ מתוק או - אייסיג פלייש
החומרים הדרושים:
1 ק"ג שפונדרה חתוך לקוביות
4 בצלים פרוסים
1 עגבניה מגוררת
מיץ מלימון אחד + קליפה מגוררת
או לימון כבוש
או 1/3 כוס חומץ
2-3 כפות סוכר חום או דבש
פלפל שחור גרוס - 1-2 כפיות
1 כפית שטוחה מלח (בהמשך הבישול להוסיף מלח אם צריך)
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1-2 כוסות מים רותחים

תוספת : 1 כוס צימוקים לקראת סוף הבישול
אופן ההכנה:
בסיר בעל תחתית עבה "סוגרים" את הבשר מכל צדדיו עד שצבעו משתנה. מוסיפים את הבצלים וממשיכים להזהיב. מוסיפים תבלינים ,עגבניה ולימון ומים לכיסוי, מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר חלקית.
מבשלים כשעתיים על אש קטנה. לקראת סוף הבישול (אחרי כשעה וחצי) בודקים טעמים ואם צריך מוסיפים מלח. זה הזמן גם להוסיף את הצימוקים למי שאוהב.
טיפים מיוחדים:
למעשה, זהו עוד סוג של גולש אבל בטעמי חמוץ מתוק.להגיש עם אורז, פירה תפוחי אדמה או ממליגה.
רמת הקושי:
1