דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
ניוקי עגוליםלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
בערך 1 ק"ג תפוחי אדמה(4-5 גדולים) או 4 תפוחי אדמה ו-1 בטטה מבושלים וקלופים
2 ביצים
1.5-2 כוסות קמח רגיל או כוסמין לבן
2 כפות שמן קנולה או שמן זית
מלח,פלפל,זעתר

לרוטב:
3 בצלים קצוצים
חופן עלי ריחן (בזיליקום) קצוצים
5-6 עלי מרווה קצוצים
שמן זית לטיגון
מלח, פלפל, זעתר
או
רוטב של צלי
אופן ההכנה:
מגררים את תפוחי האדמה ומוסיפים את הביצים,השמן והתבלינים ומוסיפים את הקמח עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. מצננים במקרר כחצי שעה.

מוציאים את הבצק, צובטים חתיכה, משמנים את הידיים בשמן ומגלגלים לכדור. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וכך ממשיכים עד גמר הבצק.

הרוטב: מזהיבים את הבצלים בשמן ומוסיפים להם את יתר המרכיבים.

בינתיים מרתיחים מים עם מלח וכף שמן קנולה ומחליקים את הכדורים לסיר בקבוצות של כ-5. מחכים שהכדורים יצופו ונותנים להם לרתוח עוד כ-2-3 דקות ואז מוציאים אותם בכף מחוררת לכלי פיירקס או ישר לתוך הרוטב ( עם הבצל או רוטב הצלי).

טיפים מיוחדים:
הניוקי העגולים יכולים לשמש כמנה בפני עצמה בארוחה חלבית או כתוספת לדגים בתנור, או לצלי עוף או בקר.
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות,חנוכה,שבועות