דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
חסה כבושה בחומץ ושום של סבתא דבורה (רומני)לחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1 חסה שטופה
1 ראש שום מפורק ומקולף
1 צרור שמיר
1.5 כוס מים בערך
3/4 כוס חומץ בערך
1 כפית מלח גס על כל כוס נוזלים
1 כפית סוכר בערך
אופן ההכנה:
אני זוכרת את סבתי דבורה (omama) מכינה מאכל זה לקראת פסח. ריחות וטעמים של ילדות...

מיבשים את החסה ולחתוך לחתיכות די גדולות. לקצץ את השום.

מרתיחים מים, חומץ מלח וסוכר (לבדוק קודם טעמים) ונותנים להתקרר מעט.

מסדרים בצנצנת גדולה שכבות חסה, שמיר ושום לסרוגין ןעליהן יוצקים את תערובת המים/חומץ.

אחרי יומיים שלושה החסה מוכנה לאכילה. יש לשמור במקרר.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
פסח