חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
כרוב ו/או פלפלים בחומץלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
אפשרות א:
1 כרוב בינוני פרוס וקצוץ
2 גזרים מגוררים
1/4 חבילה שמיר קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 כפית זרעי קימל
3-4 שיני שום קצוצות
1 כף תבלין לסלט של "טעם וריח"

אפשרות ב:
1/2 כרוב לבן פרוס וקצוץ

1/2 כרוב אדום פרוס וקצוץ

2 גזרים מגוררים

1 פלפל כתום או אדום פרוס

1/4 חבילה שמיר

2 גבעולי סלרי קצוצים

3-4 שיני שום קצוצות

1 כפית זרעי קימל

1 כף תבלין לסלט של "טעם וריח"

אפשרות ג:
5-6 פלפלים מכל הצבעים מנוקים ופרוסים
1/4 חבילה שמיר קצוץ
3-4 שיני שום קצוצות
3-4 פרוסות פלפל חריף
כף תבלין לסלט של "טעם וריח"

למרינדה שהיא זהה לשלשת האפשרויות (יש לשלש כמויות):
2 כוסות מים
1/3 כוס חומץ
2 כפות שמן קנולה או שמן זית
1 כף שטוחה מלח
אופן ההכנה:
המתכון על בסיס מתכון מהבלוג "סבתא סורגת" מפורטל תפוז עם שינויים
שלי.

שמים את הירקות הקצוצים בקערה גדולה.

מרתיחים את המים עם מרכיבי המרינדה ויוצקים על הירקות שבקערה.
מכסים בניילון נצמד ושמים 2-3 קופסאות שימורים מעליו. מכניסים ישר
למקרר למספר שעות.

הכרוב ו/או הפלפלים מתרככים וסופגים את הטעמים של המרינדה.
טיפים מיוחדים:
מתאים כתוספת מרעננת לבשרים ועוף וכסלטים בפני עצמם.
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
סוכות,פסח,ראש השנה