דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
אבטיח כבוש-מקור רומנילחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
1 אבטיח גדול שטוף ומחולק לקוביות עם הקליפה
1 חבילה שמיר
5-6 גבעולי סלרי
1 ראש שום מקולף
1 כף חומץ לכל צנצנת
1 כפית מלח לכל כוס מים חמים עד מילוי הצנצנות
אופן ההכנה:
שמים בצנצנת לסרוגין שמיר, סלרי, קוביות אבטיח ושום.

מרתיחים מים ומלח, מצננים מעט ושופכים לצנצנת. לכל צנצנת מוסיפים כף חומץ וסוגרים (לא לגמרי, בגלל התסיסה).
כך ממשיכים עם כל צנצנת עד גמר קוביות האבטיח.

מעמידים את הצנצנות על מגש או צלחת גדולה ל-5 ימים בערך.מדי יום מנערים את הצנצנות. לאחר מכן שומרים סגור הרמטי במקרר.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
פסח,שבועות