דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
מרק פטריות פיקנטילחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות
1 סלסלה פטריות בייבי פורטובלו פרוסות
1 סלסלה פטריות שינוקי פרוסות
2 בצלים קצוצים
1 כרישה קצוצה
2-3 גבעולי סלרי
2 שורשי פטרוזיליה פרוסים
1 שן שום קצוצה
חופן פטרוזיליה/שמיר קצוצים
1 שמנת לבישול
מלח, פלפל לבן, כמה גרגרי צ'ילי
1-2 כפות אבקת מרק
מים חמים לכיסוי הירקות
שמן זית מעורב בשמן תירס לטיגון
מיץ לימון למניעת השחרה של הפטריות
1-2 כפיות חומץ
אופן ההכנה:
מנקים את הפטריות ויוצקים עליהן את מיץ הלימון. פורסים אותן.

מזהיבים את הבצל, הכרישה, ושורשי הפטרוזיליה בשמן, מוסיפים את הפטריות והתבלינים וממשיכים לטגן על אש קטנה כ-5 דקות. מוסיפים את המים החמים, גבעולי הסלרי ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים עוד כ-20 דקות. מוסיפים את השמנת תוך כדי בחישה ומכבים. מוסיפים את החומץ, השמיר/פטרוזיליה הקצוצים ומגישים.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות,חנוכה,טו בשבט