דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
מרק צ'ורבה - מרק ירקות חמצמץ עם כדורי בשר(רומני)
החומרים הדרושים:
1 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
2 גזרים
2 תפוחי אדמה
1 בצל
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב או ירוק
1/3 כוס כרוב כבוש
חופן עלי סלרי קצוצים
חופן עלי פטרוזיליה/שמיר קצוצים
2-3 כפות שמן זית
2 כפות אבקת מרק עוף
כ-2 כוסות מי כרוב כבוש
מים רותחים לכיסוי הסיר

לכדורי הבשר:
____________

250-300 גרם בשר בקר/כבש טחון
2 כפות אורז
1 בצל קצוץ
1 ביצה
חופן פטרוזיליה/שמיר קצוצים
1 שן שום כתוש
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
מנקים את הירקות וחותכים לקוביות קטנות. מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה ומוסיפים בהדרגה את קוביות הגזר,
הפלפלים, הפטרוזיליה והסלרי תוך כדי בחישה קלה. אחרי מספר דקות מוסיפים את יתר הירקות, התבלינים והכרוב החמוץ, מוסיפים מים רותחים ונותנים לרתוח על אש קטנה כרבע שעה.

בינתיים מכינים את כדורי הבשר: מערבבים את כל המרכיבים, משהים למספר דקות ויוצרים כדורים קטנים ומחליקים אותם למרק הרותח.נותנים להתבשל כ-20 דקות.

בנפרד מרתיחים את מי הכרוב, מסירים את הקצף שנוצר ומוסיפים לסיר המרק וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות. מפזרים את עשבי התיבול ומגישים.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
2