דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
שם המתכון:
קישואים עגולים ממולאיםלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
5-7 קישואים עגולים
2-3 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם
1 בטטה קטנה מבושלת בקליפה
1 בצל גדול קצוץ
מלח, פלפל, אגוז מוסקט,זעתר יבש,
2-3 עלי מרווה קרועים ביד
3/4 כוס חלב חמים
שמן זית לטיגון ולמריחת הקישואים
1 כף פפריקה מתוקה

3 כוסות מרק עוף( או 3 כוסות מים חמים עם כף אבקת מרק עוף)

אופן ההכנה:
שוטפים היטב ומיבשים את הירקות. חותכים לקישואים את ה"כיפה" וכן פרוסה דקה מהתחתית כדי ש"ישבו" בנוחיות בתבנית.
מרוקנים את תכולתם בכפית פריזיאן. התכולה תשמש למלית - לא לזרוק!
מורחים את הקישואים מבפנים עם מעט שמן זית, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה.

המלית:
מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים חלב חמים ומרסקים היטב. מרסקים גם את הבטטה למחית. מאחדים את שתי המחיות ומתבלים במלח ופלפל. מזהיבים את הבצל עם עלי המרווה,קורט אגוז מוסקט וזעתר יבש ומוסיפים לתערובת. באותה מחבת מזהיבים את שאריות הקישואים שהוצאנו, מוסיפים להם 2-3 כפות מים חמימים ומבשלים מספר דקות עד לריכוך. מוסיפים אותם לתערובת המילוי.

ממלאים בכף את הקישואים ומניחים אותם בתבנית מתאימה. יוצקים את המים/מרק עוף מסביבם ומכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כשעה. לאחר מכן מורידים את הכיסוי, מעלים את חום התנור ל-190-200 וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה .
טיפים מיוחדים:
מתאים כתוספת לבשר/עוף ,דגים ובעצם גם כמנה קלה בפני עצמה.
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
ראש השנה,סוכות,פורים,פסח