חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

שם המתכון:
עלי מנגולדלחץ לתמונה מוגדלת
החומרים הדרושים:
חבילת עלי מנגולד
2-3 שיני שום קצוץ
1 בצל אדום קצוץ
1 בצל לבן קצוץ
מלח, פלפל לפי טעם
2 כפות מיץ לימון
2-3 כפות שמן זית מעורב בשמן קנולה
1/4 כפית כורכום
קורט מוסקט טחון
קורט בהראט
כפית זעתר יבש
1/2 כוס מים חמים (אם צריך)

הערה: אפשר להשתמש עם התערובות המוכנות של "טעם וריח",למשל:
תערובת עשבי תיבול לסלטים וכו'
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את עלי המנגולד, מיבשים, מנקים את הסיבים
מהגבעולים וקוצצים.

מחממים שמן במחבת, מוסיפים את התבלינים והבצלים ומטגנים
עד שהבצלים מתרככים. מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים ומבשלים
על אש קטנה תוך ערבוב מדי פעם במשך כ-8-10 דקות. בסוף מוסיפים
את מיץ הלימון ומתקנים תיבול.

לפי טעמם העלים מכילים מעט מלח ולכן לא רצוי להוסיף מלח בתחילת
הבישול, אלא לקראת הסוף,אם צריך.
מגישים חמים או פושר
טיפים מיוחדים:
אפשר לערבב את התוספת הזו עם אורז מלא מבושל, עם בורגול ואפילו עם פסטה, או פתיתים. טעים בכל צורה.
רמת הקושי:
1
מתכון זה מתאים לחגים:
סוכות,ראש השנה,פסח