דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י שרה לבוצ'קין
לרשימת המתכונים המלאה של שרה לבוצ'קין

שם המתכון:
חמין [צ'ולנט] של אמא
החומרים הדרושים:
בשר לצלי [כתף. חלקי שפונדרה. 2-עצמות מח] סה"כ
1 ק"ג לערך. [הכמות של הבשר היא העיקרית. שאר החלקים כתוספת.]
2-בצלים גדולים.
2-ראשי שום גדולים מקולפים וקצוצים
1-שקית תפוח"א קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
2- כוסות לערך שעועית לבנה קטנה [מושרת לילה קודם, להחליף את המים מדי פעם]
1- שקית גרגרי חומוס מוכן של סנפרוסט [מומלץ]
1/4 כוס גריסים שטופים.
תיבול; 2-כפות אב' מרק . 1- כף גדושה אב' בשר, פפריקה. פלפל שחור. מלח [הכל לפי הטעם]
קשקע קנוי
אם יש מקום - ביצים שלמות[חשוב לשטוף אותן לפני]

לקיגל:
1 כוס קמח רגיל,
1.1/2 כוסות פרורי לחם,
פלפל שחור,מעט אב' מרק,
2 בצלים גדולים קצוצים דק,
4-5 כפות שמן קנולה לטיגון
אפשר מעט שבבי תפוחי אדמה יבשים בערך 2 כפות.
כ-3/4-1 כוס מים חמים
אופן ההכנה:
בסיר רחב וגבוה לטגן את הבצל הקצוץ. כשזה מזהיב קלות לפזר חצי מכמות השום ולערבב. [לא מומלץ לטגן הרבה את השום מפני שהוא נעשה מר].
להניח חלק מהשעועית על הבצל. חלק מתפוחי האדמה. חלק מכמות הבשר. לפזר את העצמות והשפונדרה,הגריסים והחומוס.
לתבל בכל תערובת התבלינים מעל , ושוב, תפוח"א, שעועית ואת שאר החומרים שנשארו.
למזוג מים חמים [ לא רותחים] מעל עד לחצי מגובה הסיר. [התבשיל נוטה לעלות במהלך הבישול ולאחר הרתיחה. לכן לא מומלץ למלא ביותר מדי מים]. צבע המים הופך אדמדם כתוצאה מהתיבול.
מעל להניח את הקישקע, רצוי להניח במעין עיגול ומסביב לדופן הסיר, קל יותר לפני ההגשה להוציא אותו בשלמות.
באמצע הסיר להניח את הקיגל [מתכון בהמשך] ולהביא לרתיחה. להעביר את הסיר לאש בינונית נמוכה ולאחר שעה לערך להנמיך לאש קטנה.
אני מכינה את החמין על האש ולא בתנור. לקראת אמצע הלילה אני מניחה מתחת לסיר מגש מיוחד מחורר על מנת למנוע חריכת התבשיל. [עגול. בעל ידית. ניתן למצוא בכל חנות כלים]
לבדוק באמצע את כמות המים. במידה והם הגיעו לגובה 3/4 מכמות התבשיל זה בסדר. אחרת זה נוטה לגלוש.
להגיש חם ולהנות.
*אני מכינה את כל התבשיל בבוקר ומשאירה אותו לעמוד על הגז. לקראת השעה 13.00 אני מתחילה לבשל.
במידה ויש מקום אפשר להוסיף מספר ביצים.

הקיגל:
לטגן את הבצל ב-4-5 כפות שמן קנולה. את החומרים היבשים לערבב בקערה נפרדת. כשהבצל עשוי להעביר יחד עם השמן לקערת החומרים היבשים, לערבב ולהוסיף בין 3/4 ל-1 כוס מים חמים(לא רותחים) לאט לאט עד שזה מקבל מרקם דייסתי לא דליל מדי. את כל התערובת להכניס לשקית קוקי ולסגור בסוגר. לדקור את השקית בעזרת קיסם שיניים במספר מקומות ולהניח במרכז הסיר. אני הופכת את השקית פעם אחת באמצע הבישול. בסוף הבישול פותחים את השקית והופכים אותה לקערה, בדרך כלל הוא נשאר שלם.
מגישים אותו ואת הקישקע בקערה נפרדת כתוספת לחמין וכל אחד פורס לו את הכמות הרצויה. בתיאבון.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
3