דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י כוכי גדשי
לרשימת המתכונים המלאה של כוכי גדשי

שם המתכון:
רולדת טונה מעניינת
החומרים הדרושים:
לרולדה:
4 ביצים מופרדות
1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
3 כפות שמן
2 כפות קונפלור
למילוי:
1 קופ' טונה מפוררת
4 כפות מיונז
2 ביצים קשות מגורדות
8 רצועות גמבה כבושה
10רצועות מלפפון חמוץ
3 כפות טבעות זיתים ירוקים
לציפוי:
2 כפות מיונז
מעט ירקות מהמילוי לקישוט
אופן ההכנה:
להקציף חלבונים לקצף נוקשה, להוסיף תוך כדי את הסוכר (לא זאת לא טעות), בעדינות לקפל את החלמונים, השמן, הקמח והקורנפלור. לרפד תבנית של תנור בנייר אפייה, לצקת את הבלילה ולאפות כ- 5 דקות בחום בינוני, הרולדה צריכה להיות נעימה למגע ובצבע זהוב. להזהר לא לאפות יתר על המידה.
כשהרולדה מוכנה יש להפוך אותה על מגבת לחה ולגלגל, כשהיא פושרת ניתן כבר למלא אותה.
יש למרוח את המיונז על הרולדה, לפזר את שאר חומרי המילוי ולגלגל, לקישוט, יש למרוח מיונז ולקשט.
יש לשמור אותה מכוסה במקרר, לפרוס פרוסות ולהגיש.

נכון אין שום טעות, הרולדה מתוקה והמילוי מלוח, זאת ההפתעה והתוצאה טעימה ביותר. זהו מתכון שמקורו בדרום אמריקה.
טיפים מיוחדים:
הרולדה אפילו טעימה יותר למחרת.
רמת הקושי:
2