דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י שרה לבוצ'קין
לרשימת המתכונים המלאה של שרה לבוצ'קין

שם המתכון:
פשטידת גבינה ישראלית
החומרים הדרושים:
החומרים לבצק;
1- שמנת רגילה. 1- חב' קמח אוסם קטן. 1- מרגרינה לאפיה או חב' בטעם חמאה רכה.
2-3 כפות שמן זית
בצל ירוק קצוץ קטן [2-3 גבעולים].
פלפל לבן. קמצוץ מלח. קמצוץ אגוז מוסקט מגורר.
מגוון גבינות; 30 גרם קצ'קבל. 2- מיכלים רגילים גב.לבנה 5% . [אפשר גם קוטג' או גב. למריחה, מה שרוצים.] כ- 50 גרם גב. צהובה קשה מגוררת מכל סוג. פרמזן. ברי. פטה.
סה"כ הכמות של הגבינות הקשות המפוררות היא בערך בגודל של מיכל סלטים מהסופר גבוה. [כמו של מלפפונים במשקל].
להשאיר בצד 3-4 כפות מהגבינה הצהובה.
2- ביצים שלמות טרופות קל.
אופן ההכנה:
א.ההכנה;
במחבת משומנת לטגן את הבצל דק' מספר ולכבות את האש. לצנן.
בקערה נפרדת להכניס את - הקמח. מרגרינה רכה והשמנת. ללוש לבצק רך.
לרפד תבנית בינונית רחבה בניר אפיה ולשטח עליו את הבצק בידים לחות.
לקערת הבצק הריק [אין צורך לנקות]להוסיף את כל מרכביבי הגבינות. להוסיף את הבצל עם השמן. התבלינים. הביצים הטרופות ולערבב. רצוי לטעום ובמידה וחסר תיבלון להוסיף.
לשפוך את התערובת על הבצק. מעל לפזר מעט גבינה צהובה. להכניס לתנור חם כ-150 מעלות ולאפות עד שיזהיב. זמן אפיה משוער כ-40 דק' לערך. מומלץ לבדוק במהלך האפיה על מנת שלא יחרך.
בתאבון.
טיפים מיוחדים:
טיפ; אפשר במקום בצל - 1 מיכל פטריות מסונן. או 1קפ' תירס מסונן. חשוב לטגן כל תוסף שתבחרו באותו האופן.
רמת הקושי:
2