דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י ריקי ברוך
לרשימת המתכונים המלאה של ריקי ברוך

שם המתכון:
מעדן אגסים ממולאים
החומרים הדרושים:
10 אגסים קשים בגודל בינוני, קלופים וחצויים
1 כוס יין
3 כפות דבש
2 כוסות מים
1 מקל קינמון
למילוי:
75 גרם תמרים יבשים מגולענים חתוכים לטבעותדקות
75 גרם משמשים מיובשים חתוכים לרצועות דקות
150 גרם אגוזים קצוצים גס.
1כף פודינג וניל (לא אינסטנט) או קורנפלור
כוס מים קרים.
אופן ההכנה:
מרוקנים בעזרת כף פריזיאן את האגסים הקלופים. מחממים בסיר רחב ושטוח את המים, היין, הדבש ומקל הקינמון.. ברגע הרתיחה מוסיפים את האגסים ומבשלים משני הצדדים במשך 5 דקות לערך במטרה שיתרככו אך לא יותר מידי שמא יתפוררו. במידה והם לא רכים דיים אחרי 5 דקות אפשר להשאירם מספר דקות בסיר מכוסה כאשר האש אינה דולקת.
מוציאים את האגסים לפיירקס ממלאים כל אגס בתמרים משמשים ומעט אגוזים.
מערבבים את כף הפודינג במים קרים שופכים לסיר הרוטב ומערבבים כל העת עד לרתיחה בלבד. יש לכבות מיד ברגע הרתיחה שלא יוצרו גושים. לשפוך את הרוטב הסמיך על האגסים לפזר אגוזים לעטוף בנילון ניצמד ולקרר למשך לילה לפחות.
טיפים מיוחדים:
המעדן חגיגי ומתאים כקינוח בסעודת חג או לארוח. רצוי להגיש בקערית אישית עם מעט קצפת או כדור גלידה.
מומלץ להכין מספר ימים מראש כי הטעם משתבח אחרי 2-3 ימים.
רמת הקושי:
2