דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י ריקי ברוך
לרשימת המתכונים המלאה של ריקי ברוך

שם המתכון:
מוסקה חצילים
החומרים הדרושים:
2-3 חצילים גדולים
בצל גדול קצוץ דק
500 גרם בשר טחון
2 עגבניות קצוצות לקוביות קטנות
מלח, פלפל גרוס
2 ביצים טרופות הייטב עם כף קמח
אופן ההכנה:
קולפים את החצילים ופורסים אותם לאורך. מטגנים את החצילים באופן חלקי או לחילופין משחימים בגריל לאחר שנמרחו במעט שמן. מניחים מחצית מכמות החצילים בתבנית פיירקס ומשאירים חלקי רצועה גם על דפנות התבנית.
מטגנים במחבת את הבצל והבשר הטחון יחד מתבלים ומצננים.
שופכים את הבשר על החצילים . מעליו מפזרים שכבה של קוביות עגבניות. מכסים בשכבת חצילים נוספת שופכים מעל את הביצים שנטרפו הייטב עם כף קמח שטוחה ומעט מלח ופלפל. מכסים בניר כסף ואופים בחום של 180 מעלות למשך 45 דקות עד שעה.
לפני ההגשה מסירים את ניר הכסף וממשיכים לאפות עוד מספר דקות להשחמה.
טיפים מיוחדים:
רצוי להכין לפחות יומיים מראש. המוסקה ניתנת להקפאה למשך חודש . חגיגית ונפלאה לארוח.
רמת הקושי:
3