דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י ריקי ברוך
לרשימת המתכונים המלאה של ריקי ברוך

שם המתכון:
מאפה תפוחי אדמה בגבינה בולגרית
החומרים הדרושים:
6 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים במים וקלופים.
250 גרם גבינה בולגרית מגוררת
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מעט מלח ופלפל גרוס שמן זית לשימון תבנית. (רצוי פיירקס)
2-3 גבעולי טימין טרי
30-40 גרם חמאה
אופן ההכנה:
פורסים את תפוחי האדמה המבושלים לפרוסות עבות ומניחים שכבה מהם על התבנית המשומנת הייטב בשמן זית. מפלפלים וממליחים. מפזרים שכבה נדיבה של גבינה בולגרית מגוררת וממוללים את עלי הטימין. מניחים שכבה נוספת של פרוסות תפוחי אדמה מפלפלים ועליהם גבינה בולגרית מגוררת וטימין ומכסים בשיכבה אחרונה של פרוסות תפוחי אדמה. מפזרים קוביות קטנות של חמאה מכסים בניר כסף ואופים בחום 180מעלות במשך שעה.
לפני ההגשה מפזרים פרמזן מגוררת ומשחימים מעט ללא כיסוי כמובן.
טיפים מיוחדים:
יש לתת לתת את הדעת למידת מליחות הגבינה לפני המלחת תפוחי האדמה. במידה והגבינה מלוחה מאוד אין צורך להמליח את תפוחי האדמה.
רמת הקושי:
2