דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י ריקי ברוך
לרשימת המתכונים המלאה של ריקי ברוך

שם המתכון:
כנפי עוף בסיר חרס
החומרים הדרושים:
1 ק"ג כנפי עוף נקיות חצויות לשניים
חומרי התיבול:
3 כפות רוטב צילי
כף גדושה סילאן (דבש תמרים)
כף אבקת מרק עוף
גריל עוף פפריקה מתוקה. פלפל שחור גרוס
2-3 כפות שמן זית
מעט מים
אופן ההכנה:
מניחים בסיר חרס גדול את הכנפיים כשכל כנף הופרדה מראש לשני חלקים.
מחממים מעט על אש קטנה את כל חומרי התיבול. מערבבים הייטב. שופכים על הכנפיים מכסים ומכניסים לתנור בחום של 220 מעלות. לאחר חצי שעה יש להפחית את החום ל 180 מעלות למשך שעה וחצי לפחות. יש להקפיד לבדוק מידי פעם שהנוזלים לא התאדו ובמידה שכן יש להוסיף מעט מים חמים.
טיפים מיוחדים:
בישול איטי בסיר חרס מעניק לתבשיל טעם ייחודי. העוף יוצא פריך וקריספי - חגיגה לילדי שלי.
רמת הקושי:
1