דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י שרה לבוצ'קין
לרשימת המתכונים המלאה של שרה לבוצ'קין

שם המתכון:
מתוק בפסח וכל השנה
החומרים הדרושים:
7- ביצים
2- כוסות מים
2- כפות קמח מצות
1- כף ברנדי
1- כף תמצית וניל
5- כפות ריבת משמש
1- מיכל שמנת מתוקה
2- כפות סוכר
אופן ההכנה:
את הביצים והמים - לערבב במג'ימיקס עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה, במהירות גבוהה.
להוסיף תוך כדי בחישה ביד;
קמח מצות. ברנדי, תמצית וניל.
להכניס הכל לתבנית אפיה, לאפות כ-40 דק' בחום בינוני.
לאחר שהתקרר;
להמיס את הריבה ולמרוח מעל העוגה,
להקציף את השמנת מתוקה + הסוכר ולמרוח מעל.
להחזיק בקרור עטוף בנילון נצמד עד להגשה. לפני ההגשה ניתן להפריד את העוגה מהתבנית הקפיצית ולהעביר לצלחת הגשה.

העוגה מדהימה ועשירה ולכן ניתן להגישה לא רק בפסח.
טיפים מיוחדים:
ניתן למרוח כל ריבה חמוצה אחרת שנמצאת ברשותכם - אוכמניות,תותים,תפוזים -לפי טעמכם האישי. במקום ברנדי אפשר להשתמש בשרי.
העוגה מתאימה לכל אירוע. חגיגית מאד.
רמת הקושי:
2