דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י שרה לבוצ'קין
לרשימת המתכונים המלאה של שרה לבוצ'קין

שם המתכון:
מאפה חצילים וגבינה
החומרים הדרושים:
לבצק: 1 - חב' קמח אוסם קטן
1 - מרגרינה רכה לאפיה
1 - מיכל שמנת חמוצה
לתערובת: 50 גרם גבינת קצ'קבל, 50 גרם גבינה "כחולה". 2- 3מיכלי גבינה לבנה 5% [ קוטג', גבינה רכה או מה שיש במקרר]. כ-100 גרם גבינה צהובה מגוררת.
3-חצילים פרוסים לפרוסות ומטוגנים בשמן עמוק.
2- ביצים טרופות.
פלפל שחור , מלח - לפי הטעם.
2- כפות פרורי לחם [נתון לבחירתכם]
אופן ההכנה:
את תערובת הבצק ללוש ולרפד תבנית פיירקס גדולה. [קוטר -28] אין צורך לשמן.
את תערובת הגבינות , הביצים, התבלינים לערבב בקערה נפרדת.
את פרוסות החצילים להניח על הבצק, מעל חלק מתערובת הגבינה ושוב, חצילים ותערובת גבינה. לבסוף החצילים הם הכיסוי העליון.
מעל לפזר גבינה מגוררת.
לאפות בתנור חם 150 מעלות כ-40 דק' לערך. עד שמזהיב. [כדאי לבדוק בקיסם אם הבצק לא רך מדי לפני כיבוי התנור.
להגיש חם.
טיפים מיוחדים:
מומלץ לטגן את החצילים יום קודם ולהניח בצד על מסננת להוצאת הנוזלים.
ניתן להכין תערובת של ירקות קלויים שונים [פלפל ירוק אדום צהוב. בטטה ועוד, או לשלב ביניהם.
במקום מיכל גבינה רכה ניתן לשלב מיכל קרם קצפת לבישול מסידרת השף הלבן.
להגיש לא רק בשבועות.
רמת הקושי:
2