דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י שרה לבוצ'קין
לרשימת המתכונים המלאה של שרה לבוצ'קין

שם המתכון:
חצילים כבושים - ביתי
החומרים הדרושים:
כ- 15 חצילים קטנים. 2- ראשי שום גדולים . ראש גדול סלרי + עלי הסלרי. 2- פלפל ירוק חריף . 1/4 כפית אב' סוכר . 1-בק' חומץ רגיל [להביא לרתיחה ולקרר]. סיר מים רותחים+כפית מלח.
צנצנת רחבה גדולה ועמוקה להחמצה.
אופן ההכנה:
לחתוך את עוקץ החצילים, להכניס לסיר עם מים חמים. להביא לרתיחה נוספת ולכבות את האש. להשאיר בסיר ללא מכסה עד שמצטנן. [רצוי לבדוק שהחצילים לא יהיו רכים מדי].
לשפוך את הנוזלים ולהעבירם למסננת.
לכל חציל יש לחתוך לצידו מעין כיס.
בקערת המיקסר עם הסכין החדה להכניס:
2-ראשי שום מקולפים ומופרדים. 1- ראש סלרי חתוך לקוביות. 2-פלפל ירוק ללא הגלעינים.
לקצוץ למחית גסה. להוסיף את אב' הסוכר ולערבב.
בתחתית הצנצנת להניח את עלי הסלרי.
למלא כל חציל במילוי הקצוץ [המחית] ולהניח בצנצנת אחד ליד השני.
במידה ונשאר עודף מהתערובת יש לפזר בתוך הצנצנת.
לשפוך על הכל את החומץ המצונן. במידה וזה לא מכסה את כל החצילים אפשר להוסיף מים פושרים.
יש לטעום את הנוזל. אם זה חמוץ מדי לטעמכם ניתן להוסיף קמצוץ אב' סוכר
להכניס למקרר. מוכן לאכילה לאחר יומיים. נשמר בקרור מעל שבוע.
טיפים מיוחדים:
רצוי לנער מדי פעם את הצנצנת ביומיים-שלשה הראשונים כדי שכל המרכיבים והטעמים יספגו באופן אחיד.
רמת הקושי:
2