חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

מתכון זה הוגש ע"י דורית לנדאו
לרשימת המתכונים המלאה של דורית לנדאו

שם המתכון:
אגסים ביין וגבינת מסקרפונה
החומרים הדרושים:
6 אגסים גדולים ומוצקים עם הגבעול
אחד וחצי כוסות יין אדום
חצי כוס מים
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כוס סוכר
קליפה מגוררת מתפוז
מקל קינמון גדול ומסמר ציפורן
250 גר גבינת מסקרפונה
3 כפות אבקת סוכר
גרגרים מחצי מקל וניל
אופן ההכנה:
קרם מסקרפונה:
מערבבים את הגבינה עם אבקת הסוכר וגרגרי מקל הוניל ומקררים במקרר.
יוצקים לסיר את היין, המים ומיץ התפוזים, מוסיפים את הסוכר,
קליפת התפוז, מקל הקינמון ןהציפורן, מרתיחים ומערבבים עד
שהסוכר נמס. קולפים את האגסים לא מורידים את הגבעול,
ומסירים את החלק התחתון המעוגל שלהם כדי שאפשר יהיה להעמיד אותם, משכיבים את האגסים בסיר בתוך הנוזל החם, מכסים במכסה ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה.
להגשה: מניחים על כל צלחת אגס וכף קרם מסקרפונה, מקשטים
בחתיכת מקל קינמון, אפשר להגיש את האגס חם או קר.
טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1