דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י נירי אלרט
לרשימת המתכונים המלאה של נירי אלרט

שם המתכון:
"דפוס" בשר
החומרים הדרושים:
1 ק"ג בשר שלם או חתוך לקוביות גדולות.(בקר,הודו אדום ,לבן ועוד)
4-5 ת"א בינונים קלופים פרוסים לפרוסות עבות.
3 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות.
6 עגבניות פרוסות לפרוסות.
מלח, פלפל שחור גרוס.
שום כתוש.
100 גר' רסק עגבניות.
1.5 כוסות מים רותחים.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל220 מעלות.
1. בסיר רחב מרפדים את התחתית בפרוסות הת"א.
2. משפשפים את הבצל עם מלח ופלפל שחור, ומפזרים על הת"א.
3. משפשפים את הבשר בשום ומלח ומפזרים על הבצל.
4.מכסים את הבשר בפרוסות העגבניה.
5. מערבבים את הרסק עגבניות עם המיים הרותחים ,ממלחים אפשר להוסיף קצת סוכר לפי טעם.שופכים מעל לעגבניות.
6.מכסים את הסיר היטב ומכניסים לתנור ל20 דקות, אחר כך מנמיכים את החום ל180 מעלות ל- 40 עד 60 דקות.
טיפים מיוחדים:
אפשר לאפות בתבנית עם דפנות גבוהות ולכסות בנייר אלומיניום.
שימו לב שאין שמן, השמן מגיע מהבשר עצמו.
אפשר לגוון בתבלינים נוספים לפי טעם.
רמת הקושי:
1