דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י מלי סיקרון
לרשימת המתכונים המלאה של מלי סיקרון

שם המתכון:
לשון בקר מבושלת ברוטב
החומרים הדרושים:
1 נתח של לשון (אפשר קפוא וכמובן אפשר טרי)
מים
פלפל
מלח
פפריקה
בצל ושום.
אופן ההכנה:
תחילה נשים את הלשון בתוך סיר עם מים ולהרתיח.
כשהמים רתוחים ויוצא מעט לכלוך ניתן להוציא עם מצקת
(ההרתחה הראשונה שתהיה בערך כשעה)

לאחר מכן נוציא את נתח הלשון למחבת ולתוכה נוסיף:
פפריקה (1כפית)
פלפל (1 כפית)
מלח או א. מרק עוף (פרווה)
שמן
ונטגן את נתח הלשון טוב משני הצדדים
לאחר הטיגון נעביר את הלשון עם השמן לתוך סיר ונוסיף מים ונביא שוב לרתיחה .
לאחר שרתח טוב נוציא את נתח הלשון לתוך צלחת ונחכה שיתקרר מעט
לאחר מכן נחתוך לפרוסות (אין צורך להוציא את הקליפה כי כל הטעם נמצא בקליפה עצמה)

לתוך סיר נחתוך את הבצל השום ושמן נוסיף את חתיכות הלשון
ונתבל שוב בפפריקה פלפל מלח או א.מרק עוף. נוסיף את המים מההרתחה השניה נביא שוב לרתיחה וננמיך את האש לעוד שעה

חשוב לי לציין ככל שנבשל את הלשון יותר כך היא תהיה רכה וטעימה.
טיפים מיוחדים:
לא לזרוק את ההמים מההרתחה השניה כי שם נמצאים כל הטעמים. אפשר להוסיך לטיגון עם הבצל השום וכו' פטריות , תפוחי אדמה קטנים או כל דבר העולה על דעתכם.
רמת הקושי:
4