שם המתכון: |
טאג'ין כבש, שזיפים ושקדים | |
|
החומרים הדרושים: |
1.5 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות גדולות
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
פלפל שחור 75 גרם מרגרינה
1 כפים קינמון
1/2 כפית זנגביל טחון
250 גרם שזיפים שחורים מיובשים
קליפה מלימון אחד מסולסל כמו סרט
4 כפות סוכר
150 גרם שקדים קלופים מטוגנים מעט
|
|
אופן ההכנה: |
משרים בקערה את קוביות הבשר, התבלינים והשמן ומערבבים היטב ומשהים למשך שעה.
מעבירים את הבשר לסיר גדול (רצוי חרס חסין-חום אם אין לא נורא) מוסיפים המרגרינה ו - 3/4 כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כאשר הסיר מכוסה על אש קטנה כ - 45 דקות.
את השזיפים משרים במים חמים למשך 20 דקות ומסננים את הנוזלים.
בסיר קטן לשים את השזיפים + 2 כפות סוכר + קליפת הלימון ו - 2 כפות מהרוטב שבסיר הבשר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ - 20 דקות.
מעבירים את השזיפים לסיר הבשר עם 2 כפות סוכר ומבשלים עוד כ - 1/2 שעה.
מעבירים את התבשיל לקערת הגשה גדולה מפזרים את השקדים ומגישים.
|
|
טיפים מיוחדים: |
עם המון סבלנות ואהבה תקבלו תבשיל מיוחד וטעים מאד. |
|
רמת הקושי: |
2 |