דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י סילבי בניסטי
לרשימת המתכונים המלאה של סילבי בניסטי

שם המתכון:
טאג'ין כבש, שזיפים ושקדים
החומרים הדרושים:
1.5 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות גדולות
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
פלפל שחור 75 גרם מרגרינה
1 כפים קינמון
1/2 כפית זנגביל טחון
250 גרם שזיפים שחורים מיובשים
קליפה מלימון אחד מסולסל כמו סרט
4 כפות סוכר
150 גרם שקדים קלופים מטוגנים מעט
אופן ההכנה:
משרים בקערה את קוביות הבשר, התבלינים והשמן ומערבבים היטב ומשהים למשך שעה.
מעבירים את הבשר לסיר גדול (רצוי חרס חסין-חום אם אין לא נורא) מוסיפים המרגרינה ו - 3/4 כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כאשר הסיר מכוסה על אש קטנה כ - 45 דקות.
את השזיפים משרים במים חמים למשך 20 דקות ומסננים את הנוזלים.
בסיר קטן לשים את השזיפים + 2 כפות סוכר + קליפת הלימון ו - 2 כפות מהרוטב שבסיר הבשר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ - 20 דקות.
מעבירים את השזיפים לסיר הבשר עם 2 כפות סוכר ומבשלים עוד כ - 1/2 שעה.
מעבירים את התבשיל לקערת הגשה גדולה מפזרים את השקדים ומגישים.
טיפים מיוחדים:
עם המון סבלנות ואהבה תקבלו תבשיל מיוחד וטעים מאד.
רמת הקושי:
2