דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י ריקי ברוך
לרשימת המתכונים המלאה של ריקי ברוך

שם המתכון:
בצק עלים של אמא
החומרים הדרושים:
לבצק: 3.5 כוסות קמח רגיל
כוס מים
כפית מלח
4 כפות שמן
4 כפות חומץ
למריחה: 200 גרם מרגרינה לאפיה, רכה.
אופן ההכנה:
להכנת הבצק יש לערבל במיקסר את כל החומרים יחד ליצירת בצק במרקם אחיד. לעטוף בשקית נילון ולהניח למשך שעה ויותר.
בשלב שני יש לרדד את הבצק לעלה גדול ורחב רצוי ליצור מרובע. למרוח בעזרת גב של כף מחצית מכמות המרגרינה ולהשתדל להגיע בצורה שוה לכל חלקי העלה. לקפל את העלה לכיוון המרכז, מחצית מימין ומחצית משמאל. (כמו חולצה מכופתרת ) לרדד מעט כך שיווצר עלה מלבני מאורך ולמרוח עוד מחצית מכמות המרגרינה שנותרה. לקפל שוב לעבר המרכז הפעם את ה"צלעות" האחרות של הבצק. לרדד מעט ולמרוח את שארית המרגרינה. לקפל פעם אחרונה. לרדד מעט כך שנוצר בצק שכבות בצורה מרובעת! לחרוץ בסכין לשם סימון על גבי הבצק -4 רבעים . לעטוף את בשקית ניילון ולקרר למשך לילה. אפשר גם להקפיא ישירות!
טיפים מיוחדים:
טעמו של הבצק ומראהו מצדיק את העשייה וההתעסקות על פני המוצר המוכן... העלים נפתחים ויוצרים מראה חגיגי וטעם נפלא. אפשל למלא במלוח ובמתוק!
רמת הקושי:
2