דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י מלי סיקרון
לרשימת המתכונים המלאה של מלי סיקרון

שם המתכון:
דג מטוגן ברוטב עגבניות
החומרים הדרושים:
דג פילה בקלה (כמספר הסועדים אפשר להוסיך עוד 4 פרוסות)
ומיץ לימון
קופסא קטנה של רסק עגבניות
פפריקה מתוקה (3 כפות)
פלפל שחור
חצי כפית פלפל אדום
5 שיני שום פרוסות (חתוך לחתיכות גדולות)
ביצה
פרורי לחם
א. מרק עוף
מים רתוחים
כוסברה קצוצה(כחצי חבילה)
אופן ההכנה:
את הדג אנו מטגנים בשמן (מתבלים את הדג בביצה טרופה ופרורי לחם כמובן את כל חתיכות הדג.)
לאחר הטיגון מניחים בצד.
בסיר רחב מטגנים את השום (לדאוג שלא ישרף)ואת הפלפלים האדומים.
שמים את חתיכות הדג בסיר מוסיפים את רסק העגבניות, הכוסברה החתוכה ,ואת התבלינים .מוסיפים את המים הרתוחים בגובה הדג +חצי כוס מים, מזיזים את הסיר כך שהרסק יתאחד עם המים ויוצר רוטב אדום.מרתיחים ומקטינים את האש,
מבשלים כחצי שעה עד שהדג סופח אליו את הטעמים ומכבים האש.

טיפים מיוחדים:
אוכלים בד"כ עם חלה בשבתות ואפשר גם בכל החגים
אבל ,במידה ונכין את הדג בפסח ניתן להחליף את פרורי הלחם לקמח מצה
רמת הקושי:
1