דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י שרה לבוצ'קין
לרשימת המתכונים המלאה של שרה לבוצ'קין

שם המתכון:
צלי הודו אפוי עם קישקה וירקות
החומרים הדרושים:
1- חלק הודו שלם [פרפר] זכר!
שום כתוש - הרבה
1-עלה רוזמרין
שמן זית [לא לחסוך]
פלפל שחור. אב' גריל בשר/עוף. פפריקה מתוקה.
2- בטטה פרוס לחתיכות גסות.
2- עלי סלרי חתוכים גס.
צרור קטן של עלי שמיר.
1-ראש שום שלם חצוי באמצע/לרוחב
חב' קישקע שלם או בנתחים.
אופן ההכנה:
להניח בקערה בנפרד את גוש הבשר. למשוח אותו בהרבה שום כתוש. לפזר את התבלינים. לשפוך מעל שמן זית.
לסגור את הקערה בשקית נילון 24 שע' לפני ההכנה - ולמקרר.
לאפיה [למחרת] :
להניח רדיד ניר כסף בתוך קערת פיירקס עם שוליים גבוהים. להכניס את הירק בתחתית . את הבטטות מסביב. את ראש השום החצוי בשני צידיו ואת נתח הבשר המתובלן באמצע.
להכניס את הקישקע שנמרח קודם בשארית התבלון שבקערה.
לשפוך עוד שמן זית [מעט] מעל.
לעטוף היטב בניר כסף ולא לפתוח עד תום הצליה.
לאפות בתנור חם בחום של 200 מעלות ולאחר כ- 3/4 שעה להנמיך ל - 160 . להמשיך לאפות עוד כשעתים לערך.
להגיש עם הקערה לשולחן ולפרוס ליד האורחים.
אפשר להקפיא. אפשר לחמם שוב אבל יש לדאוג תמיד שיהיה מכוסה היטב על מנת שלא יתייבש.
בתיאבון.
טיפים מיוחדים:
אפשר בלי הקישקע. אבל זה מעשיר את הטעם. אם נשארו לכם קציצות מטוגנות במקרר אפשר להכניסן ישר כתוספת ליד הבשר ולאפות יחד. הקציצות מתנפחות ומלאות בארומה נפלאה.
ניתן להכין לפי אותו מתכון כל סוג בשר אחר.
רמת הקושי:
2