דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י שרה לבוצ'קין
לרשימת המתכונים המלאה של שרה לבוצ'קין

שם המתכון:
מוסאקה
החומרים הדרושים:
2-3 חצילים [קלים יפים]
מלח. שמן קנולה לטיגון.

חצי ק"ג בערך [אפשר קצת יותר] בשר טחון [הודו. עוף. בקר – מעורב]

תבלינים:
קורט – קינמון. פלפל שחור. טימין. מלח
חצי כפית – אורגנו קצוץ/טחון

2- בצל בינוני קצוץ דק
5- שיני שום קצוצים דק.
שמן זית
צנצנת גדולה של רוטב לפסטה - מוכן.

רוטב באשמל:
2-כפות מרגרינה [בלי מלח]
2- כפות קמח לבן
1- כוס מים רגילים
2- ביצים טרופות
טיפת מלח
טיפת אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה:
לפרוס את החצילים שעתיים קודם או ערב קודם לפרוסות . [לא לקלף – עובי אצבע רזה]. להניח על מגש גדול או מגבות בד ולפזר עליהם קצת מלח.
לפני הטיגון יש להספיג את הנוזלים שהצטברו על החציל במגבת ניר.
לחמם שמן קנולה בסיר עמוק [אני אוהבת צ'יפסר. סופג הרבה פחות שמן. למי שלא רוצים טיגון אפשר לאפות בתנור גריל עד להזהבה.]
להוציא למסננת ולתת לשמן לטפטף לתוך כלי תחתי. [לכן אני נוהגת לטגן את הכל כמה שעות קודם].

בסיר נפרד רחב – אני מטגנת את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה . מוסיפה את השום הכתוש/קצוץ [אפשר גם מוכן מצנצנת. בערך כף גדושה.]
לסיר עם הבצל [לאחר ההזהבה] להוסיף את הבשר [להוציא קודם מהמקרר על מנת שיהיה בטמפרטורת החדר ולא גושי מדי. לערבב את הבשרים ואז להכניס הכל לסיר.
ואז בעזרת כף עץ שטוחה להתחיל לערבב את הבשר עם הבצל וכל הזמן לערבב בצורה אנכית [כאילו שאתם חותכים אותו לפרורים]. לא להפסיק לערבב עד שזה הופך לצבע בהיר ומפורר. משך הטיגון כ- 10 דק' לערך.

להנמיך את האש. להוסיף את כל התבלינים ולערבב. לכסות קלות את הסיר לחצי שעה בערך ומדי פעם לתת ערבוב קל. אין צורך להוסיף נוזלים! במידה וכן מעט מים חמים. בגמר הבישול לכבות את האש ולפתוח את המכסה. [אם זה עדיין בגושים גדולים אפשר בעזרת מקסר יד ארוך קצת לקצוץ בתוך הסיר עצמו בערבוב קל למצב פרורי]
ואז - להכין את הרוטב באשמל:
[להכין את כל החומרים בסמוך לפי המידה . זה דורש הכנה זריזה]
בסיר בינוני להמיס את המרגרינה ולהוסיף בהדרגה מיד את הקמח ולהמשיך לערבב מהר. להוסיף את המים תוך כדי בחישה מתמדת. להביא לרתיחה איטית ועד שזה מתעבה.
להסיר מיד מהחום.
להוסיף: את הביצים הטרופות [בכלי נפרד] [לפני כן להכניס כף אחת מהרוטב לביצים כדי להביאם לטמפרטורת התבשיל ואז להוסיף הכל חזרה לסיר] . להוסיף גם את שאר התבלינים תוך כדי בחישה קלה.
לארגן תבנית רחבה וגבוהה [מומלץ חד פעמי מניר כסף או פיירקס]
אין צורך לשמן. לפזר בתחתית 1- כף של קמח מצות לספיגת נוזלים.
לשכבה ראשונה - להניח תחתית של פרוסות חצילים.
על זה חלק מהתערובת של הבשר. מעל חלק מהרוטב פסטה.
שוב חצילים. בשר ורוטב.
[לערך שתי שכבות וזה תלוי ברוחב הכלי]
עם נשארו רק חצילים הניחי אותם כשכבה אחרונה ולא - אז על הרוטב האדום שהיה שכבה אחרונה – לשפוך את הרוטב באשמל כולו. לפזר בכף שיהיה גובה אחיד ויכסה את כל המוסאקה.

** לאפות בתנור בחום בינוני במשך כ- 40 – 50 דק' עד שהרוטב הלבן מקבל גוון שזוף. לצנן מעט ולהגיש.
אגב. מומלץ כל תבנית שתחליטו לאפות בה להניח על תבנית שטוחה של התנור. זה לעיתים נוטה לגלוש ובטוח יותר כשמוציאים מהתנור ביחד עם התבנית הבסיסית.

** המלצה אישית. זה לא מסובך. ברגע שתכינו את כל החומרים בהישג יד זה מהיר.


טיפים מיוחדים:
רמת הקושי:
1