דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י ריקי ברוך
לרשימת המתכונים המלאה של ריקי ברוך

שם המתכון:
מעדן אגסים ממולאים
החומרים הדרושים:
10 אגסים בינוניים קשים קלופים וחצויים
כוס יין אדום
3 כפות דבש
כוס וחצי מים
1מקל קינמון


למילוי:
75 גרם תמרים מיובשים מגולענים חתוכים לטבעות
75 גרם משמשים מיובשים חתוכים לרצועות
150 גרם אגוזים קצוצים גס
1 כף פודינג (לא אינסטנט) או קורנפלור
כוס מים קרים
אופן ההכנה:
מרוקנים את האגסים,
מחממים בסיר שטוח יין ודבש מקל קינמון ומים
מוסיפים חצאי אגסים ומבשלים 5 דקות משני הצדדים.
מסננים את האגסים, מעבירים לתבנית פיירקס ושומרים את הנוזלים בסיר.
ממלאים כל חצי אגס בתמרים משמשים..
מוהלים את הפודינג בחצי כוס מים קרים ומוסיפים לנוזלים שנותרו בסיר.
מערבבים כל העת (כדי שלא יוצרו גושים) כמעט עד לרתיחה.
שופכים את הרוטב על האגסים ומפזרים אגוזים.
מכסים ומצננים.
טיפים מיוחדים:
רצוי להכין יממה לפני ההגשה.
רמת הקושי:
2