דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י שיר שחר
לרשימת המתכונים המלאה של שיר שחר

שם המתכון:
עלי גפן ממולאים (יפרח)
החומרים הדרושים:
עלי גפן טריים (רצוי צעירים וקטנים)
כוס וחצי אורז (רצוי ריזוטו)
2 עגבניות
בצל גדול
5 שיני שוום
נענע יבשה
מיץ משני לימונים
רבע כפית הל טחון
כפית וחצי כמון
כף מלח
פלפל שחור
לבישול:
מיץ מארבעה לימונים
כוס שמן זית
2 עגבניות פרוסות לעיגולים דקים
אופן ההכנה:
שוטפים את עלי הגפן ומכניסים לקערה עם מים רותחים למספר דקות (יש לבדוק שהעלים מתרככים, אך לא מדי, ומשנים את צבעם)
מסננים ושומרים בצד.
מכינים את המילוי:
שמים את האורז בקערה ומוסיפים לו בצל קצוץ דק מאוד, שיני שום קצוצות ועגבניה קצוצה דק. מוסיפים את התבלינים - הל, כמון, מלח , פלפל ומיץ הלימון. אפשר לטעום ולשפר טעמים.
להרכבת העלה הממולא:
לוקחים עלה ומורידים לו את העוקץ. שמים אותו עם הצד המחוספס על קרש החיתוך. ובקצה הרחב של העלה מניחים מעט מהמילוי. מקפלים את שני צדי העלה כלפי פנים ומתחילים לגלגל.
אני אוהבת לגלגל את העלים שיהיו קטנים ומהודקים - כל אחד לפי טעמו.
שמים בתחתית סיר פרוסות עגבניה ומניחים את העלים בצפיפות מעליהם, זה ליד זה - במעגלים הולכים וקטנים. לאחר שתי שכבות להוסיף שכבה נוספת של פרוסות עגבניה ועליהן שוב מסדרים את העלים בצפיפות.
מוסיפים לסיר את הלימון ושמן הזית ומזיזים אותו לצדדים כדי שהם יחדרו לעלים התחתונים. מוסיפים מים עד כסנטימטר מעל גובה העלים.
מניחים צלחת בקוטר הסיר, מעל העלים כדי שהם לא יפתחו בזמן הבישול. מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים כעשר דקות ברתיחה ולאחר מכן מעבירים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
מומלץ להגיש עם ציזיקי (ראה מתכון)
בתיאבון!
טיפים מיוחדים:
גלגול עלי הגפן לוקח זמן ומעייף. מומלץ לעשות זאת בחברותא עם חברה, אימא סבתא וכו' ...
רמת הקושי:
3