שם המתכון: |
מלאיי-עוגת תירס מתוקה רומניה-מולדביה | |
|
החומרים הדרושים: |
1/2 ק"ג קמח תירס תוצרת רומניה או בולגריה או הונגריה
100ג"ר-קמח רגיל לבן תופח מאליו
1/2 כפית סודה לשתיה
רצוי סוכר חום 300ג"ר
3 ביצים
1-2 שקיות בטעם וניל
שמנת תנובה אמיתית 15%
1 חבילת חמאה 200ג"ר
1 ליטר חלב רותח |
|
אופן ההכנה: |
לערבב את כל החומרים בכף עץ בלבד-חמאה ביצים וחלב רותח
לשים בקערה נפרדת את החמאה לשפוך מעל חלב רותח לערבב היטב לקרר ולהכניס את הביצים שהם טרופות.
בתבנית עמוקה למרוח מעט שמן /חמאה אם זו לא תבנית משומנת לשפוך את כל העיסה.לקערה אחת לערבב לשים בתנור 1 שעה חום בינוני |
|
טיפים מיוחדים: |
כשהמאפה מוכן צריך ממש להשחים את הקליפה של המאפה להגיש חם מאוד עם כף שמנת חמוצה ותה בכול טעם |
|
רמת הקושי: |
3 |