חביבה על הצלחת 

דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה

מתכון זה הוגש ע"י מירלה לוקץ
לרשימת המתכונים המלאה של מירלה לוקץ

שם המתכון:
מלאיי-עוגת תירס מתוקה רומניה-מולדביה
החומרים הדרושים:
1/2 ק"ג קמח תירס תוצרת רומניה או בולגריה או הונגריה
100ג"ר-קמח רגיל לבן תופח מאליו
1/2 כפית סודה לשתיה
רצוי סוכר חום 300ג"ר
3 ביצים
1-2 שקיות בטעם וניל
שמנת תנובה אמיתית 15%
1 חבילת חמאה 200ג"ר
1 ליטר חלב רותח
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים בכף עץ בלבד-חמאה ביצים וחלב רותח
לשים בקערה נפרדת את החמאה לשפוך מעל חלב רותח לערבב היטב לקרר ולהכניס את הביצים שהם טרופות.

בתבנית עמוקה למרוח מעט שמן /חמאה אם זו לא תבנית משומנת לשפוך את כל העיסה.לקערה אחת לערבב לשים בתנור 1 שעה חום בינוני
טיפים מיוחדים:
כשהמאפה מוכן צריך ממש להשחים את הקליפה של המאפה להגיש חם מאוד עם כף שמנת חמוצה ותה בכול טעם
רמת הקושי:
3