דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י רוחמה אורן
לרשימת המתכונים המלאה של רוחמה אורן

שם המתכון:
לחם רגע אחרון
החומרים הדרושים:
3/4 קילו קמח
מים על פי הצורך (מתחילים עם 2 כוסות)
40 גרם שמרים (כף וחצי שמרים יבשים, לא גדושות)
כף סוכר
כף מלח
1/4 כוס שמן
1/4 מרגרינה או חמאה
אופן ההכנה:
שמרים ו2 כוסות מים וסוכר לערבב ביחד (ללכת להכין קפה בינתיים)
להוסיף מחצית מהקמח לבחוש עם מערבל ידני,
אחר כך...להוסיף מלח ושאר הקמח...להמשיך לבחוש להוסיף מים אם צריך הבצק אמור להיות רך...
1/4 כוס שמן להוסיף בסוף... להתפיח 20 דקות בתנור מכוסה במגבת על חום מאוד נמוך 50 מעלות מקסימום.
אחר כך שוב לבחוש את הבצק להוריד את ההתפחה...
להמיס את המרגרינה לקחת מהבצק לטבול במרגרינה ולשים בתבנית ...
לחמם את התנור 10 דקות מראש ל180 מעלות (5 במספרים)
לשכוח את הלחם שם, ל45 דקות.
טיפים מיוחדים:
להכין כלי כל שהוא שיכיל פעמיים את כמות הבצק
זה יכול להיות כל תבנית שתבחרו לא קטנה מדי, אחרת הבצק יגלוש לכם לתנור.
תחשבו יצירתיות תוסיפו כל תבלין שאתם אוהבים למרגרינה המומסת ותקבלו מעדן, שום קצוץ בצל על כל סוגיו קצוץ דק, או תבלינים שאתם ממש אוהבים! זעת
רמת הקושי:
1