דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י Sally Al
לרשימת המתכונים המלאה של Sally Al

שם המתכון:
צלי כתף - עגל
החומרים הדרושים:
1,750 גר' בשר עגל-כתף
חופן פטרוזיליה קצוצה )
1-2 ענפי רוזמרין )
4-5 שיני שום מרוסק גס)
פלפל שחור גרוס טרי )
מלח לפי הטעם )להכין מכל החומרים הללו
כף כמון )תערובת למריחה
כף סוכר חום )
כוס יין אדום משובח )
אופן ההכנה:
למרוח את הבשר בשמן זית וגם בתערובת התבלינים מריחה טובה מכל הצדדים.
לעטוף בניילון צמיד ולהשאיר במקרר ללילה.
למחרת להוציא את הניילון ולעטוף את הבשר כפי הוא בנייר כסף ולהכניס לתנור למשך שעתיים בטמפרטורה של 180-200 מעלות
לפני ההגשה להוציא את נייר הכסף ולהמשיך לצלות עוד כ-20 דקות.
טיפים מיוחדים:
יש לדאוג שהבשר לא יתייבש בצליה הפתוחה האחרונה.
להגיש עם תפוחי אדמה קטנים צלויים
רמת הקושי:
2