דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י כוכי גדשי
לרשימת המתכונים המלאה של כוכי גדשי

שם המתכון:
מאפינס לימון
החומרים הדרושים:
3 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת סודה
1/2 אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
225 גרם מרגרינה רכה
2 כוסות סוכר
3 ביצים
1 כוס ריוויון
2 כפות מיץ לימון
2 כפות גרידת לימון

חומרים לסירופ לימון:
1/2 כוס מיץ לימון
2 כפות מים
1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני.
2. מנפים ביחד את הקמח, אבקת הסודה, אבקת האפיה והמלח לקערה גדולה.
3. בקערת מיקסר מקציפים את המרגרינה עם הסוכר במהירות בינונית במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומקציפים במהירות נמוכה רק עד שכל ביצה נבלעת בתערובת. במהירות נמוכה מוסיפים חלק מהקמח ולסרוגין את הריוויון, מוסיפים בסוף את מיץ הלימון והגרידה.
4. מעבירים את התערובת לתבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר וממלאים עד 3/4 מגובהם.
5. אופים 25 דקות או עד שהמאפינס בצבע זהוב בהיר והן קפיציות למגע במרכז. בינתיים מכינים את סירופ הלימון.
אופן הכנת סירופ הלימון:
6. בסיר בינוני שמים את כל חומרי הסירופ ומבשלים עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה מספר דקות לקבלת סירופ קל. מצננים בצד לחום חמים.
7. בגמר האפייה, מצננים מעט את התבניות ובעוד המאפינס חמים, מברישים את הסירופ החם מעל כל אחד. מגישים חם או בטמפרטורת החדר
טיפים מיוחדים:
עירבוב החומרים צריך להיות מינימלי.
ניתן להשתמש בתבניות אלומיניום אישיות קטנות בתוספת עטרות נייר.
רמת הקושי:
5