דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י איריס שחמון
לרשימת המתכונים המלאה של איריס שחמון

שם המתכון:
מרק עדשים
החומרים הדרושים:
1 כוס עדשים שחורים (אפשרי ירוקים)
2 בצלים גדולים
חבילת חסברה
כף מרק עוף
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
אחרי שבוררים את העדשים להכניס לסיר עם 4 כוסות מים רתוחים. להרתיח על אש בינונית עד שהעדשים רכים. בסוף הבישול (ורק בסוף) להוסיף חצי כפית מלח, פלפל ואבקת מרק. לבשל עוד כ-10 דקות. לכבות הגז.
במקביל לפרוס הבצלים לפרוסות דקות ולטגן בשמן חם.
את הכוסברה לשטוף היטב ולחתוך לפיסות.
להוסיף לסיר (האש מכובה) הבצל והכוסברה. לתת לנוח.

לחמם שנית לפני הגשה
טיפים מיוחדים:
1. אין להוסיף מלח לקטניות עד גמר הבישול.
2. אפשר להוסיף בזיליקום לפי הטעם
רמת הקושי:
1