דף הבית אודות האתר צור קשר לינקים מחשבות על אוכל
חפש מתכון הכנס מתכון מתכוני גולשים פורום יציאה
מתכון זה הוגש ע"י שרה לבוצ'קין
לרשימת המתכונים המלאה של שרה לבוצ'קין

שם המתכון:
סלמון בתנור
החומרים הדרושים:
4-פרוסות דג סלמון[בקשו מהקצב שהפרוסות ייחתכו מקדמת ראש הדג, חלקים מאזור זה עסיסים יותר מאשר בקרבת הזנב]
רוזמרין,
שום כתוש,
שמן זית.
פלפל שחור גרוס.
עלי ירק לתיבול.
אופן ההכנה:
רפדו תבנית בניר אפיה. פזרו כמצע - עלים ירוקים[פטרוזיליה. סלרי. שמיר- שומר על פריכות מרעננת ולא מאפשר לדג להדבק].
הניחו על העלים את פרוסות הדג הנקי.
מרחו בנדיבות שום כתוש. פלפל גרוס מעל. פזרו עלי רוזמרין ואת הענפים שנשארו הניחו לצידי הדג - מאד ארומתי.
מזגו על כל נתח דג שמן זית בנדיבות.
לאפות בתנור חם בחום גבוה כ- 15-20 דק' עד שהוא נהפך לזהוב ,
מומלץ להגיש בתוספת של;סלט ירוק. פירה תפוח"א או תפוח"א אפוי בניר כסף. או אורז.
לא לשכוח נתח לימון ליד כל פרוסה.
בתאבון.
טיפים מיוחדים:
המתכון מתאים גם לדג סלמון שלם. ואז כדאי לחרוץ לאורך גב הדג מספר חריצים קטנים.
רמת הקושי:
1